Kjøp Boken om Redesign idag for kun kr 379 ink frakt

Bla i boka
  • Forfattere: Connie Riiser Berge , Siri Berrefjord og Marianne Hildeng Vigneau
  • Innbinding: Innbundet
  • Utgivelsesår: 2017
  • Antall sider: 176
  • Forlag: Cappelen Damm
  • Språk: Bokmål
  • lISBN/EAN: 9788202538149
  • Kategori: Håndarbeid , Kulturhistorieog Hobbybøker

Pris: 379 kr ink. frakt. 

Hvis du ønsker en personlig hilsen, eller en signatur i boken, så si ifra i meldingsfeltet. Har du tenkt å gi den bort som gave så fortell meg navnet på den heldige mottager.

Oppgjør skjer pr Vipps eller til konto. Boken sendes i etterkant.

Om Boken

Kan man lage en kjole av dynetrekk? En topp av filler, et skjørt av et hytteåkle? Og kan disse nye klesplaggene bli noe du er stolt av å gå med?

Ja, det kan det!

Å redesigne og sy er moro og lettere enn det du kanskje tror. Vårt forbruk av klær har blitt et miljøproblem. Men, hver og en av oss kan enkelt bidra – vi kan forbruke mindre og reparere. Og vi kan lage noe nytt av noe som allerede har hatt et liv.

Vårt mål var å lage den ultimate redesignboken; en bok som viser hvordan man kan lage kule, moteriktige klær av materialer det er mulig å få tak i. Klærne skulle ikke være retro, for outrert, eller hobbypreget, men plagg man kan tenke seg å bruke, både til hverdag og fest, og til forskjellige årstider.

Vi har forsøkt å dele ideer og tanker, og eventuelle oppdagelser og feil vi har gjort underveis i prosessen med leseren.
Målet er at du som leser skal sitte igjen med et ønske om å lage noe selv, og troen på at du kan få det til!

Om Forfatterene

Ola Nordmann

Siri Berrefjord har grunnkurs i søm, men er selvlært utover det. Hun har jobbet som fotograf innen kunst og design i 20 år, laget omslag og grafisk design på flere bøker og publikasjoner og holder kurs i redesign gjennom DKS. Siri er også bunadsplastens mor, og holder foredrag både om dette, og om livet som livredder av gammelt kvinnehåndverk. Siri har alltid vært glad i å lage ting, og da helst ikke etter andres oppskrift. Hun er ikke særlig flink til å brodere, hekle og strikke, men er veldig glad i å bruke andres håndarbeid i egne prosjekter. Dette er også fordi hun liker å se resultater av ideene sine raskt!

Connie Riiser Berge

Connie Riiser Berge er utdannet designer fra moteskolen Esmod. Hun har en cand.mag. med kunsthistorie, etnologi og offentlig administrasjon. Connie har vært levende opptatt av tekstiler og gamle håndverksteknikker fra barnsben av. Allerede påbarneskolen sydde hun sine egne klær. De første slengbuksene ble sydd av en gammel dressbukse. Connie var en av ti designere som ble plukket ut til å lage en kolleksjon til grunnlovsjubileet. Siden 2014 har hun deltatt i VikingGull-prosjektet, som har som formål å fremme bruken av norsk ull i produksjon av klær. Hun har vunnet Moteukas designkonkurranse to år på rad og vært med på internasjonale

Marianne Hildeng Vigneau

Marianne Hildeng Vigneau er utdannet innen kommunikasjon og markedsføring og har en MBA fra HEC i Paris. Hun har tilleggsutdanning fra Paris innen mote, produksjon og mønsterkonstruksjon. Marianne er lidenskapelig opptatt av søm, tekstiler og gjenbruk, og har vært en flittig bruker av symaskin, saks, nål og tråd siden førskolealder. Hun har bodd mange år i Paris og er forfatter av en bok om redesign, Tout se transforme, samt en av gründerne bak merket MA GardeRobe. Hun har også utviklet og holdt flere kurs om redesign. Til daglig jobber Marianne på Fretex som arbeidsleder på redesignavdelingen i Oslo.