Siri Bergløff Berrefjord

Siri Berrefjord

Siri Berrefjord
Telefon 41516781

Adresse: Fredenshavn, Froksmoen 1, 3512 Hønefoss
Hjemmeside: www.fredenshavn.no
Født 13. november 1972
Gift, to barn

CV

Jobber som selvstendig kunstner og fotograf og har mitt eget enmansforetak; Berrefjord foto&design. Har hatt mange forskjellige oppdrags- og arbeidsgivere. Bl.a Kaare Berntzen AS, DnB NOR, Blomqvist Kunsthandel, Kistefos museet, ForUM, Hadeland folkemuuseeum, Norsk Form, Per Inge Bjørlo, Aschehoug forlag og Stenersen forlag.

Begynte å jobbe som fotograf i 1993 og hadde det som hovedinntekt i 15 år. Var ansatt hos Blomqvist kunsthandel frem til 2005, og det var her, og siden hos Kaare Berntsen at min interresse for norske håndverkstradisjoner ble vekket. Hva slags jobb jeg har utført er svært varierende, men hovedtyngden var inntil 2005-2006 foto og grafisk formgivning. De senere årene har den kunstneriske delen av mitt virke fått større plass og virkerom ettersom jeg har fått et større nedslagsfelt.

Mitt hovedmateriale er plast, hvor jeg har brukt mange år på å utvikle egne metoder for støp og avstøpninger. I tillegg jobber jeg i sølv, og jeg bruker også gamle tekstiler, fotografier, preparerte naturelementer og readymades i smykkene mine. I tillegg har jeg jobbet mye i tre, men da mer produktbasert og håndverksmessig.

Mest kjent og gjenkjennelig er mine fargerike bunadssmykker i plast.

Utdanning, arbeid og utvalgte enkeltoppdrag.

1988 – 1991 2-årig grunnkurs med tegning form og farge med 1 års påbygging som gir allmenn studiekompetanse. Nesbru vgs.
1991 – 1992 Grunnkurs Søm. Rud vgs.
1992 – 1993 Skjeberg folkehøyskole Linje for form, tekst og foto.
1993 – 1994 Ex.phil på friundervisningen i Oslo
1993 – 2005 Hovedfotograf for Blomqvist kunsthandels antikvitetsavdeling.

2000 – Fotograferte til boken ” Kristian Bjerknes – bevarer og fornyer” av Åse Moe Torvanger. Boken omhandler bergensarkitekten Kristian Bjerknes´ arbeider i Bergen og Hordaland.

2004 – Fotograferte på oppdrag fra Kaare Berntsen og Marianne Heske hennes utstilling ”A dolls house”, som var et samarbeidsprosjekt mellom Nasjonalmuseet og Kaare Berntsen AS.

2005 – Fotografering av Fabritzio Plessis innstalasjon i tresliperiet på Kistefoss. Kunstverket var et bestillingsverk og bildene ble brukt i boken som ble gitt ut i forbindelse med åpningen.

2007 – dags dato. Kurs for 7. trinn om design. Under den Kulturelle skolesekken. Kurset går over ca. 7 timer over flere dager og har en teoretisk og en praktisk del. Det har som mål at alle elevene skal designe og praktisk lage hvert sitt selvstendige produkt.

2009 – Kurator for utstilling på Hadeland folkemuseum for årets utstilling i forbindelse med kulturminneåret 2009 som tok for seg hverdagslivets kulturminner. De valge å ha en utstilling om Sko som jeg tenkte ut, designet, produserte og monterte. Den inneholdt bl.a. animasjon, lydbokser, tittebokser, personlige historier og nesten 100 par sko. Utstillingen var den best besøkte utstillingen i museets historie.

2010 – dags dato. Holder på oppdrag foredraget ”Tradisjon til inspirasjon” som omhandler mitt arbeid, og hva som har inspirert meg i mitt kunstneriske virke med bunadsplasten.

2012 – dags dato. Holder på oppdrag foredraget ”ReSirikulert – eksklusivt gjenbruk” hvor jeg snakker om hvordan jeg samler, inspireres og bruker gammelt kvinnehåndverk. Vekt på å få opp bevistheten i forhold til håndverkstradisjoner og status på
håndverk.

Mai 2010 – Utstilling på Norway Designs med min egen versjon av vårt Norske bunadssølv. Ble innvitert av eieren til å lage en utstilling med smykkene mine i plast og sølv i forbindelse med bunadssessongen i mai.

Sommer 2011 – Salgsutstilling på Seljord kunsforening. Det var en stor bunadsutstilling i deler av lokalene denne sommeren, og mine smykker i monter i butikken. De ble et spennende, moderne men tradisjonelt innslag. Fikk mange hyggelige tilbakemeldinger fra folk etter dette.

16.-19. august 2012. Rennebumartnan. Ble invitert sammen med tre andre smykkekunstnere som jobber med plast til å lage en salgsutstilling til Rennebumartnan 2012 som hadde temaet Plastic fantastic?! Utstillingen ble svært godt mottatt og ble et flott og fargerikt midtpunkt på martnan.

2014 – Lagde utstillingen Som det stiger frem etter invitasjon fra Bærum Kunsthåndverk i Sandvika. Dette var min første separatutstilling hvor jeg presenterte arbeider i plast og sølv, og noen i tekstil. Utstillingsperioden var 24. april til 18. mai.

15.08 – 15.09 2014 Deler av utstillingen Som det stiger frem  ble satt opp på Galleri Villvin i Risør.

08.11 – 19.12 2014 Hele utstillingen Som det stiger frem ble satt opp  hos Galleri Festivitens på Eidsvoll Verk.

24.01 2015 – 22.03 2015 – Utstillingen Tradisjon? Tvang? på Hå gamle prestegård hvor jeg var med som en av utstillerene. Fanny Sofie Gjestland er hovedkunstener og kurator for utstillingen som tar utgangspunkt i Gjestlands prosjekt ”Hvordan kan jeg lage noe som tar utgangspunkt i norske kvinners problematiske forhold til sine bunader?” Jeg var med og monterte utstillingen både av mine og andres verk. Andre som stilte ut arbeider på utstillingen var bl.a Sigurd Bronger og Konrad Medhus.

12.06.2015 – 1.10. 2016 – Har med et smykke i utstillingen «Ta det personlig» på Kulturhistorisk museum i Oslo. Utstillingen tar for seg smykker fra hele verden og til alle tider, men det er kun få moderne smykker som er med. Det holdes også omvisninger i utstillingen for skoleklasser hvor jeg er med for å snakke om hvordan jeg inspireres av kulturarven og dermed å forsøke og trigge elevenes kreativitet og interresse for den norske kulturarven.

29.01 – 20.03 2016 Utstillingen Tradisjon? Tvang? som nå heter 036 etter det gamle retningsnummeret til Telemark, settes opp på Telemark Kunstforening i Skien. Jeg lagde til denne utstillingen noen nye smykker. Bl.a noen tilegnet min farfar Oddvar Berrefjord, som var fylkesmann i Telemark i mange år, og hans kone, min bestemor.

25. april – 09. oktober 2016 ble Utstillingen 036 satt opp på Maihaugen på Lillehammer. Jeg var med på å montere utstillingen sammen med endel av de andre medvirkende kunstnerene.

 

Siri Berrefjord

Siri Berrefjord
Telefon 41516781

Send meg en melding

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Emne

Melding

Anti-spam

Instagram did not return a 200.